Novi Sad
08.07.2021.
17:03 > 17:04
Prošlo je tačno godinu dana od kako su policajci na protestu u Novom Sadu pretukli autističnog mladića koji čak nije ni učestvovao u demonstracijama.
  • 002211

    24.11.2021 08:48
    Zbog ovoga mrzim srbiju.
  • Vlada

    09.07.2021 11:33
    @skep

    Dečko je vozio kroz grad i nikakve interakcije nije imao sa kordonom, policajci su ga napali bez ikakvog razloga. Sve drugo su mahnite konstrukcije agresivnih, poremećenih bandita.
  • Trt

    09.07.2021 09:19
    @Gramzi - Bagins

    Pa kad si debil, onda "od starta" razmišljaš kao jedan. Niko nije dužan da evakuiše centar zato što su u njemu protesti, niti policija ima pravo da mlati nasmične prolaznike koji prolaze sto metara od nereda samo zato što u njihove glavate tikve može da stane samo jedna direktiva. I naravno, tu je i spominjanje roditelja, pošto ne može idiot da prihvati da osoba sa ograničenim sposobnostima ima PUNU SLOBODU KRETANJA jer ne radi ništa loše.
  • ???

    09.07.2021 08:58
    @@miša
    Uporedi automobile klinca programera sa automobilima policije, lekara, sudstva, tužilaštva. Zatim uporedi sa zvaničnom zaradom. Znači klinca programera, ne nekog na rukovodećem mestu u IT-u sa tridesetak godina iskustva.
  • Irena Markov

    09.07.2021 08:34
    Petrovaradin
    Detelinarska stanica je puna nasilnih Policajaca. Ajmo Interna kontrola MUPa sta cekate?
  • miša

    09.07.2021 08:26
    @@misa
    Vi ili niste pročitali moj komentar do kraja ili ste na fin način zlonamerni (moguće da branite profesiju pa ste ostrašćeni) ?
    U mom komentaru ne spominjem lekare, ne znam zašto ste njih ubacili u priču, dobro zvuči i popoularno je(ovo mi ukazuje daste možda i bot)?
    Apostrofirao sam sudije ustavnog suda i tužioce(za koje mi objašnjavate da su problem).
    Što se tiče njihovih plata, možete se bolje obavestiti, one su po nekoliko stotina hiljada dinara, što pogotovo u Srbiji i nije baš tako malo !!!!
    Sledeće što je bitno, teza nisam plaćen, koliko mislim da treba, pa neću da radim izgleda samo važi za sudije.
    Ali hoću da primim 1500 evrića, a da ne radim ili izbegavam da radim svoj posao.
    Ja sam prosvetar, da li i za mnne važi isto, treba da radim sa decom koliko ja procenim da vredi 60000 dinara plate???
    Da bude jasno, gadim se ljudi i u mojoj profesiji koji tako misle i mislim da ne treba da rade ako mogu bolje.
    Ali se slažem da bi svi zajedno mogli da imamo višestruko veća primanja.
    Tako da, da lustracija ili glib !

  • Lune

    09.07.2021 08:01
    koješta
    Već sam rekao prošli put kada se pisalo, na odgovornost treba prozvati staratelje bolesnog deteta koji su dozvolili da se mladić uopšte uputi na ovakvo mesto. U modernim državama visoke demokratije kada se ovako nešto dešava kada policiji sa leđa prilazi lice biciklom i ne reaguje na komanda biva još kako "ispeglano" a u americi bi ga verovatno i ubili. To samo po aziji i africi i državama trećeg sveta prilikom demonstracija od policije se očekuje da glumi mađioničare.
    Budite realni, na odgovornost staratelje, sutra će ga posleti na derbi na sever u dresu partizana pa će se čuditi kako država ne funkcioniše.
  • skep

    09.07.2021 06:14
    @Gramzi - Bagins
    U pravu si, do tačke kad je mladić oboren sa bicikla. Kordon policije dejstvuje, a on se zaleće u njega od pozadi, sa ko zna kakvim namerama. Policija ga sa pravom obara, nije trebalo da bude tu. Autizam mu može biti olakšavajuća okolnost.
    Ali posle toga stvar prelazi u policijsku brutalnost. On leži ošamućen na zemlji a policajac ga šutira u glavu. Za to treba goniti policiju.
  • Vasan

    09.07.2021 01:02
    2014
    Setite se samo bahatosti Andreja Vucica(1 udarac pendrekom samo), i Predraga Malog u vreme parade ponosa u Beogradu, slucaj je ekspresno resen, istrage sudjenja suspenzije otkazi , e to vam je bespravna drzava!
  • @miša

    08.07.2021 22:05
    Nisi dobro upucen, ne zaradjuju sudije ni tuzioci a ni lekari ekstremno dobro svaki klinac programer zaradjuje vise sto je sramota za drzavu al to je sad vec neka druga prica a drugo verovatno mislis na tuzilastvo jer ako oni ne traze pokretanje postupka sud tu ne moze nista. Ima korupcije u sudstvu ne sporim ali tuzilastvo je potpuno pod kontrolom politike tako da se selektivno reaguje sto nikako ne bi smelo kad bi bili pravna drzava..
  • Pera

    08.07.2021 20:55
    Nažalost
    Da li je neko stvarno mislio da će biti drugačije?


  • Tužan

    08.07.2021 19:25
    Godina prođe...
    A nismo čuli da li gradonačelnika i ova činjenica čini tužnim
  • miša

    08.07.2021 19:22
    "Nisu" tu krivi policajci, oni rade to što rade ali ti koji treba da zaštite narod od bahatih pojedinaca ili grupa u policiji su sudovi i sudije.
    Mi smo zaboravili da su oni nezavisna grana vlasti(kod nas u teoriji).
    Tako da kada se ovo zlo od vlasti promeni, lustracija ali i svaka druga odgovornost, nikako ne sme da zaobiđe sudove, posebno sudije Ustavnog suda i tužioce koji su blokirali ili minirali procese.
    Ako se opet počne sa sažaljenjem, jer eto oni su čuvali svoje poslove, za koje su ekstremno dobro plaćeni, da bi njihova deca uživala u raskoši dok vašu tuku na ulicama i ostaju nekažnjeni, zaslužujemo sve ovo, jer smo prošli put upravo tako postupili i dobili ovo danas.
  • BoeserWolf

    08.07.2021 19:16
    Policija je oduvek i radila za partiju, nikad za narod
  • Gramzi - Bagins

    08.07.2021 18:31
    Realno..
    Ja ovde od starta ne vidim odgovornost policije i osnov za krivičnu prijavu. Stavite se na njihovo mesto: u toku je protest, izbilo je nekoliko nasilnih incidenata, a lik nonšalantno prolazi biciklom pored kordona policije i ne obazire se na njih i njihova naređenja. Šta ste očekivali, kako će da reaguju? Reagovali su u afektu, pod dejstvom adrenalina i trenutne situacije na licu mesta. Nisu ni mogli da znaju da je lik autističan i da su mu roditelji toliko neopevano neodgovorni da su ga pustili da izvoza svoju svakodnevnu turu, uprkos tome što su nasilni protesti u toku! Pre bi oni trebali da odgovaraju! A ovaj advokat im samo uzima lovu a savršeno je svestan svega što sam napisao, te da od te prijave neće biti ništa!
  • Bolo

    08.07.2021 17:24
    SrBski pristup siledžijstvu
    Pa ne očekuje se da će policija biti okrivljena bilo za šta. Ona uvek radi u korist naroda, čak i onda kada ga prebija bez razloga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna